Amazon Sverige

När kommer Amazon till Sverige? Har varit den stora frågan ett tag nu, och många e-handlare har känt sig hotade. Hur kommer Amazons etablering i Sverige att påverka e-handlare? Enligt en undersökning som Payson gjorde tillsammans med Svea Ekonomi där ca 550 e-handlare gav sina åsikter om Amazon framkom det att var fjärde e-handlare är orolig över Amazons lansering i Sverige.

Vi ser dock inte Amazons etablering i Sverige som ett hot för e-handlare, utan snarare en stor möjlighet till att nå ut till ännu fler kunder. Amazon har rapporterat att de har över 100 miljoner premieanvändare globalt, dvs. användare som betalar en kostnad per månad för att få ta del av vissa förmåner. Möjligheten av att kunna nå ut till så många på en och samma plattform är guldvärd. E-handlare får även chansen till att snabbt utöka sin kundbas och försäljning internationellt.

När kommer då Amazon till Sverige? Man har hört olika rykten, men den största snackisen var att lanseringen skulle ske lagom till Black Friday 2018, men det kan vi idag konstatera att det inte skedde. Just nu går det rykten om att lanseringen kommer att ske till hösten 2019, men det är inget som är ristat i sten och vi får helt enkelt fortsätta att vänta med spänning. Men vad vi faktiskt vet är att Amazon har investerat i 300 000 kvadratmeter mark i Sverige vilket visar på att projektet är på gång i full fart.

Call Now Button